DOKTORKA UPOZORAVA: Ovakve BANANE NEMOJTE JESTI, evo kako ćete znati da su KONTAMINIRANE i da nisu dobre
Obratite pažnju!
Iako banane ljudi najčešće drže u posudama sa drugim voćem, to možda i nije najbolji način njihovog skladištenja. Stručnjak za ishranu dr Tamika Sims tvrdi da bi banane trebalo staviti u frižider kad su zrele.
- Mogu se držati na kuhinjskom pultu dok ne sazru, a onda ćete im stavljanjem u hladnjak produžiti trajnost dok kora ne pocrni - rekla je doktorka.
BUĐ NESTAJE ZA PAR SEKUNDI: Naprskajte ovo na kritično mesto, a zatim OBRIŠITE vlažnom krpom
BELI LUK NA LISTI: Doktor UPOZORIO, ovo su NAJGORI NARODNI LEKOVI, ne preporučuje ih u ovom slučaju
Prema njenom mišljenju, kad je banana zrela, možete je staviti u kesicu za zamrzivač, pa u zamrznuti i onda će trajati do mesec dana.
- Banane se ne drže u frižiderima u prodavnicama. Ako ih prerano stavite u frižider, to može da doprinese da imaju gorak ukus, promene boju i ne sazru - navodi Ministarstvo poljoprivrede SAD.
Ako je kora banane oštećena, najbolje je baciti je, napominju američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.
- To bi moglo da znači da je pokvarena, kao i da je voće možda kontaminirano mikrobima. Takođe bacite bananu koja je crna, previše mekana ili ima neprijatan miris - dodali su.