ДОКТОРКА УПОЗОРАВА: Овакве БАНАНЕ НЕМОЈТЕ ЈЕСТИ, ево како ћете знати да су КОНТАМИНИРАНЕ и да нису добре
Обратите пажњу!
Иако банане људи најчешће држе у посудама са другим воћем, то можда и није најбољи начин њиховог складиштења. Стручњак за исхрану др Тамика Симс тврди да би банане требало ставити у фрижидер кад су зреле.
- Могу се држати на кухињском пулту док не сазру, а онда ћете им стављањем у хладњак продужити трајност док кора не поцрни - рекла је докторка.
БУЂ НЕСТАЈЕ ЗА ПАР СЕКУНДИ: Напрскајте ово на критично место, а затим ОБРИШИТЕ влажном крпом
БЕЛИ ЛУК НА ЛИСТИ: Доктор УПОЗОРИО, ово су НАЈГОРИ НАРОДНИ ЛЕКОВИ, не препоручује их у овом случају
Према њеном мишљењу, кад је банана зрела, можете је ставити у кесицу за замрзивач, па у замрзнути и онда ће трајати до месец дана.
- Банане се не држе у фрижидерима у продавницама. Ако их прерано ставите у фрижидер, то може да допринесе да имају горак укус, промене боју и не сазру - наводи Министарство пољопривреде САД.
Ако је кора банане оштећена, најбоље је бацити је, напомињу амерички Центри за контролу и превенцију болести.
- То би могло да значи да је покварена, као и да је воће можда контаминирано микробима. Такође баците банану која је црна, превише мекана или има непријатан мирис - додали су.