DOMAĆE JELO ZA NAJVEĆE GURMANE! Punjena paprika sa slaninom - poznati recept na sasvim drugačiji način! (RECEPT)
14.07.2022.
08:54
Komentari (0)
Lako se sprema, a oduševiće vas bogatim ukusom
Potrebno je
- Paprike babure
- 600 gr mlevenog mesa
- 150 gr suve slanine (najbolja domaća dimljena)
- 1 glavica crnog luka
- 2-4 čena belog luka
- 1 veći paradajz sveži na kockice + 1 za zatvaranje
- 50 gr. opranog pirinča obarenog
- 2 jajeta
- crvena mlevena paprika
- ml. biber
- soli, ulje
- 1 kašika brašna
- 200 ml. kuvanog paradajza
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)
BAKIN KOLAČ SA ŠLJIVAMA I JABUKAMA: Evo kako da napravite POSLASTICU koja se savršeno slaže sa KAFOM! (VIDEO, RECEPT)
Otvorena PITA SA SIROM čijem se ukusu ne može odoleti - Jednostavna za pripremu, a izvrsna (VIDEO, RECEPT)
Otvorena PITA SA SIROM čijem se ukusu ne može odoleti - Jednostavna za pripremu, a izvrsna (VIDEO, RECEPT)
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk i beli luk Dodati seckan beli luk . Ubaciti mleveno meso pa dinstati da ispari tečnost.
Dodati obaren pirinač i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti. Ubaciti jaja, sve izjednačiti.
Puniti paprike. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati podmazan pleh. U 200 ml vode dodati paradajz i kašiku brašna i sipati u pleh sa paprikom.
Pouljiti i peći sat vremena na 220 stepeni C oko 50 min. Pokriti folijom, pred kraj otkriti da porumene.