Domaći KOLAČ koji MIRIŠE na detinjstvo - Pojede se za TREN oka, a NE TREBAJU vam ni jaja
22.11.2023.
10:14
Komentari (0)
Starinski recept naših baka, koji osvaja sva čula. Cimet mu daje notu koja će vas terati da ga pravite ponovo. Tajna njegovog ukusa je u dodavanju oraha. Lako se priprema, a predstavlja odličnu poslasticu.
Starinski recept naših baka, koji osvaja sva čula. Cimet mu daje notu koja će vas terati da ga pravite ponovo.
Potrebno je:
- Puna šolja kisele vode
- 2 šolje mlevenih oraha
- 2 šolje brasna sa praskom za peciva
- 1/2 šolje secera
- 1 kašičica cimeta
- korica limuna
Priprema:
U vanglicu sipati kiselu vodu, mlevene orahe i prosejati brašno zajedno sa praškom za pecivo, šećerom , cimetom i koricom limuna. Na kraju dodati ulje. Sve izjednačiti i sipati u manji pleh obložen pek papirom. Odozgo dodajte malo seckanih oraha ili listiće badema. Peći na 180 C stepeni 50 minuta.