Домаћи КОЛАЧ који МИРИШЕ на детињство - Поједе се за ТРЕН ока, а НЕ ТРЕБАЈУ вам ни јаја
22.11.2023.
10:14
Коментари (0)
Старински рецепт наших бака, који осваја сва чула. Цимет му даје ноту која ће вас терати да га правите поново. Тајна његовог укуса је у додавању ораха. Лако се припрема, а представља одличну посластицу.
Старински рецепт наших бака, који осваја сва чула. Цимет му даје ноту која ће вас терати да га правите поново.
Потребно је:
- Пуна шоља киселе воде
- 2 шоље млевених ораха
- 2 шоље брасна са праском за пецива
- 1/2 шоље сецера
- 1 кашичица цимета
- корица лимуна
Припрема:
У ванглицу сипати киселу воду, млевене орахе и просејати брашно заједно са прашком за пециво, шећером , циметом и корицом лимуна. На крају додати уље. Све изједначити и сипати у мањи плех обложен пек папиром. Одозго додајте мало сецканих ораха или листиће бадема. Пећи на 180 Ц степени 50 минута.