DORUČAK ZA MRŠAVLJENJE: Žitarica koja podstiče ČIŠĆENJE CREVA, ubrzava metabolizam, odlična je za kožu
Podstiče elastičnost kože!
Ječam je nutritivno bogata žitaraca koja je pala u senku ostalih, popularnijih vrsta. Ipak, od davnina je poznata kao namirnica koja se lako vari, sadrži dosta vlakana pa je zbog toga dobra za pokretljivost creva, podstiče varenje i metabolizam, obezbeđuje telu neophodne vitamine poput vitamina B, A i E.
Takođe, ječam sadrži veliku količinu lizina, aminokiseline koja aktivno učestvuje u sintezi kolagena. Ova supstanca je gradivno tkivo zglobova, hrskavice, ali i noktiju, kose, kože. Samim tim može pomoći da se odrazi na elastičnost kože i spreči nastanak bora. Oljuštena zrna ječma nazivaju se biserni ječam zbog svog posebnog sjaja i mogu se spremati na više načina, a jedan od najlakših je kaša.
JAČA JE OD BELOG LUKA: Ova BILJKA je samonikla, ČUPAJU je kao KOROV, a veoma je ZDRAVA, puna VITAMINA C
Zovu je "PROLEĆNA INFUZIJA": Ova samonikla BILJKA reguliše NIVO ŠEĆERA, detoksikuje, JAČA KOSTI i imunitet
Sastojci:
- 2 čaše oljuštenog ječma
- 4 čaše vode vode
- 6 čaša mleka
Priprema:
U posudu sa žitaricama sipajte vodu i ostavite preko noći. Sutradan isperite i procedite, pa žitarice sipajte u zgrejano mleko. Pustite da mleko provri, a zatim poklopite, smanjite temperaturu i na tihoj vatri kuvajte oko sat i po vremena.