ДОРУЧАК ЗА МРШАВЉЕЊЕ: Житарица која подстиче ЧИШЋЕЊЕ ЦРЕВА, убрзава метаболизам, одлична је за кожу
Подстиче еластичност коже!
Јечам је нутритивно богата житараца која је пала у сенку осталих, популарнијих врста. Ипак, од давнина је позната као намирница која се лако вари, садржи доста влакана па је због тога добра за покретљивост црева, подстиче варење и метаболизам, обезбеђује телу неопходне витамине попут витамина Б, А и Е.
Такође, јечам садржи велику количину лизина, аминокиселине која активно учествује у синтези колагена. Ова супстанца је градивно ткиво зглобова, хрскавице, али и ноктију, косе, коже. Самим тим може помоћи да се одрази на еластичност коже и спречи настанак бора. Ољуштена зрна јечма називају се бисерни јечам због свог посебног сјаја и могу се спремати на више начина, а један од најлакших је каша.
ЈАЧА ЈЕ ОД БЕЛОГ ЛУКА: Ова БИЉКА је самоникла, ЧУПАЈУ је као КОРОВ, а веома је ЗДРАВА, пуна ВИТАМИНА Ц
Зову је "ПРОЛЕЋНА ИНФУЗИЈА": Ова самоникла БИЉКА регулише НИВО ШЕЋЕРА, детоксикује, ЈАЧА КОСТИ и имунитет
Састојци:
- 2 чаше ољуштеног јечма
- 4 чаше воде воде
- 6 чаша млека
Припрема:
У посуду са житарицама сипајте воду и оставите преко ноћи. Сутрадан исперите и процедите, па житарице сипајте у згрејано млеко. Пустите да млеко проври, а затим поклопите, смањите температуру и на тихој ватри кувајте око сат и по времена.