Vrhunski RECEPT za GIBANICU: Pripremite DOMAĆE jelo po receptu iz BAKINE kuhinje, BRZO i jednostavno
12.02.2022.
08:57
Komentari (0)
Idealno za doručak!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za gibanicu. Idealno jelo za doručak ili raniju večeru, a možete ga poslužiti i kao prilog uz ručak.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 200 ml. jogurta
- 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
- 200-300 gr mrvljenog sira
- 50 ml. maslinovog ulja
- 2 kašike griza ili brašna
- 1/2 praška za pecivo
- tanke kore
Reguliše šećer i umiruje kašalj, a evo zašto bi LOVOROV LIST trebalo da stavite u novčanik![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/13/novcanik_foto_profimedia.jpg?itok=5SYDe2DI)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/02/13/novcanik_foto_profimedia.jpg?itok=5SYDe2DI)
Reguliše šećer i umiruje kašalj, a evo zašto bi LOVOROV LIST trebalo da stavite u novčanik
PROMENILA LIČNI OPIS: Maja Marinković NE LIČI na sebe, evo kako je IZGLEDALA PRE OPERACIJA (FOTO)![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/08/maja_m.jpg?itok=pkgxKx6-)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/09/08/maja_m.jpg?itok=pkgxKx6-)
PROMENILA LIČNI OPIS: Maja Marinković NE LIČI na sebe, evo kako je IZGLEDALA PRE OPERACIJA (FOTO)
Priprema:
U činiju razbiti razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti, ćošak i okrenuti ga na gore.
U donji deo staviti sir saviti malo stranice i uviti. Ređati u pleh jednu do druge rolnicu.. Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati.
Detaljniji recept na videu u prilogu.