"Hleb se NIKAD NE BACA": Manekenka i blogerka oduševila sve SOČNIM RECEPTOM od STAROG HLEBA, mleka i banana (RECEPT)
Preukusno
Manekenka i influenserka Ines Klara koju prati neverovatnih pola miliona ljudi na modnoj Instagram stranici, a preko 60 hiljada na privatnom profilu, sa svojim pratiocima podelila je odličan recept od starog hleba.
- U mojoj kući, hleb se ne baca NIKADA i baka me je uvek učila različitim načinima za pripremu poslastica sa starim hlebom. Od udrobljene bele kafe pa do ovog, modifikovanog zapečenog hleba u mleku. Super je što možete iskoristiti visš razlicitih hlebova (ostatke) i napraviti sjajan i ukusan doručak. Moja topla preporuka je da potopite hleb u mleko noć ranije - bude ekstra sočan., stoji u opisu ovog recepta na njenom profilu.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/12/29/untitled_design.jpg?itok=0559wKWJ)
Gastroenterolog objašnjava: Zašto se javlja osećaj nadutosti u stomaku i kako da ga se rešite?
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/09/16/0014255258_0208323745.jpg?itok=P7QuSO6k)
URADITE OVO DO KRAJA GODINE I ZGRNUĆETE BRDO PARA: Kinezi izričiti, OBAVEZNO PROBAJTE
Karamela:
- 2/3 šolje smeđeg ili kokosovog šećera
- 1/3 šolje (Gi) putera, otopljenog
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/3 šolje (pekan) oraha
- 2-3 banane
Smesa za hleb:
- 8 velikih jaja
- 2 1/2 šolje (bademovog) mleka
- 3 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika cimeta
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- 2 dana star hleb
Toping:
1/4 šolje smeđeg šećera
Premažite tepsiju kokosovim uljem, puter i smeđi šećer izmešajte dobro u činiji, pa onda tom smesom premažete celu tepsiju (i ivice). Poređajte kolutiće banane kao u videu i preko pospite seckanim orasima. Iseckajte hleb na kockice i radporedite po bananama.
U velikoj činiji umutite jaja, mleko, šećer, cimet i vanilu. Prelijte preko hleba pažljivo, da svaka kockica hleba upije smesu. Ostavite u frižideru preko noći ili bar 4 sata.
Zagrejte rernu na 170 stepeni, pospite hleb sa 1/4 šolje smeđeg šećera i pecite oko 50 minuta ili dok hleb ne dobije lepu karamel boju.
Pustite da se ohladi desetak minuta, pa služite tako sto “obrnete” kolač da banane i orasi budu od gore. Sjajno ide uz javorov sirup, voće, topljenu čokoladu, grčki jogurt, šlag, ali iskreno i bez dodataka je preukusno.