"Хлеб се НИКАД НЕ БАЦА": Манекенка и блогерка одушевила све СОЧНИМ РЕЦЕПТОМ од СТАРОГ ХЛЕБА, млека и банана (РЕЦЕПТ)
Преукусно
Манекенка и инфлуенсерка Инес Клара коју прати невероватних пола милиона људи на модној Инстаграм страници, а преко 60 хиљада на приватном профилу, са својим пратиоцима поделила је одличан рецепт од старог хлеба.
- У мојој кући, хлеб се не баца НИКАДА и бака ме је увек учила различитим начинима за припрему посластица са старим хлебом. Од удробљене беле кафе па до овог, модификованог запеченог хлеба у млеку. Супер је што можете искористити висш разлицитих хлебова (остатке) и направити сјајан и укусан доручак. Моја топла препорука је да потопите хлеб у млеко ноћ раније - буде екстра сочан., стоји у опису овог рецепта на њеном профилу.
Гастроентеролог објашњава: Зашто се јавља осећај надутости у стомаку и како да га се решите?
УРАДИТЕ ОВО ДО КРАЈА ГОДИНЕ И ЗГРНУЋЕТЕ БРДО ПАРА: Кинези изричити, ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ
Карамела:
- 2/3 шоље смеђег или кокосовог шећера
- 1/3 шоље (Ги) путера, отопљеног
- 1/2 кашичице морске соли
- 1/3 шоље (пекан) ораха
- 2-3 банане
Смеса за хлеб:
- 8 великих јаја
- 2 1/2 шоље (бадемовог) млека
- 3 кашике смеђег шећера
- 1 кашика цимета
- 2 кашичице ванила екстракта
- 2 дана стар хлеб
Топинг:
1/4 шоље смеђег шећера
Премажите тепсију кокосовим уљем, путер и смеђи шећер измешајте добро у чинији, па онда том смесом премажете целу тепсију (и ивице). Поређајте колутиће банане као у видеу и преко поспите сецканим орасима. Исецкајте хлеб на коцкице и радпоредите по бананама.
У великој чинији умутите јаја, млеко, шећер, цимет и ванилу. Прелијте преко хлеба пажљиво, да свака коцкица хлеба упије смесу. Оставите у фрижидеру преко ноћи или бар 4 сата.
Загрејте рерну на 170 степени, поспите хлеб са 1/4 шоље смеђег шећера и пеците око 50 минута или док хлеб не добије лепу карамел боју.
Пустите да се охлади десетак минута, па служите тако сто “обрнете” колач да банане и ораси буду од горе. Сјајно иде уз јаворов сируп, воће, топљену чоколаду, грчки јогурт, шлаг, али искрено и без додатака је преукусно.