Namirnice koje IZAZIVAJU NEPRIJATAN MIRIS TELA: Jedna od ovih posebno NADIMA, ali postoji rešenje
Evo kako da izbegnete neprijatnost!
Stručnjaci su izdvojili nekoliko namirnica koje su odgovorne za neprijatan miris tela.
Paradajz
Britanski naučnik Čelers Stivert otkrio je da se neprijatan miris tela može povezati sa količinom unosa paradajza. On je primetio sličnost u mirisu ljudskog znoja i kore paradajz, te analizirao tu slučajnost i zaključio da na miris znoja utiču terpen i karotenoid u paradajzu. Rešenje nije da izbacite paradajz iz ishrane, već ga jesti umereno ili prokuvan, jer se time gubi efekat pojačanog lučenja mirisa, prenosi Bright Side.
Mlečni proizvodi
Velik broj ljudi ima smanjenu toleranciju na laktozu jer im nedostaje enzim za razgradnju. U nekim slučajevima, konzumiranje mlečnih proizvoda kod ljudi sa ovakvim tipom metaboličkog poremećaja vodi do izlučivanja mirisa koji podseća na miris kelja.
Riba
Ribe i morski plodovi sadrže visoke količine vitamina A. Osim toga, neke vrste riba, poput pastrmke ili tune, imaju velike količine vitamina B4, a on prirodnom ljudskom mirisu dodaje svoj miris, miris ribe. Ljudi koji inače imaju visoke količine B4 vitamina u organizmu osletljivi su na taj, naučno potvrđen “Trimethylaminuria sindrom”.
DODA SE OVO, NIJE SIRĆE, A NI SO: Trik kako da JAJA NE PUKNU tokom kuvanja i ostanu neoštećena
Blizanac da se ČUVA PREHLADE, Lava očekuje FINANSIJSKI USPEH: Horoskop za UTORAK je tu
Krstašice
Zeleno povrće, poput brokolija, karfiola i kelja, bogato je antioksidansima i generalno je jedan od najzdravijih dodataka u prehrani. No, ono sadrži i mnogo sumpora, koji se razlaže u supstance poprilično neprijatnog mirisa, zbog čega rezultira neprijatnim mirisom tela. On se zadržava satima, a najbolje rešenje je smanjen unos tih namirnica, ili kombinovanje sa onim namirnicama koje će brzo izbaciti miris iz tela.
Zobene pahuljice i orašasti plodovi
Iako su vrlo dobri za probavu i odličan izvor nutrijenata, ove namirnice stimulišu proizvodnju plinova (metana, vodonika i ugljen dioksida). Najbolji način da eliminišete miris je unošenje velikih količina vode u organizam.
Crni i beli luk
Pored toga što ostavljaju neprijatan zadah, nije ni čudno što nam posle miriše i koža. Krivac je opet sumpor, a nabolje rešenje je ispijanje kafe, dodavanje peršuna u jela ili konzumiranje limunade.
Špargle
Izrazito zdrave, špargle menjaju miris i urinu i znoju. Otprilike 15 minuta nakon konzumiranja špargli, počinje njihova razgradnja tokom koje nastaju hemijski spojevi koji sadrže sumpor.
Crveno meso
Obiluje vitaminima, gvožđem, fosforom i kreatinom, no predstavlja težak zadatak za našu probavu. Zadržavajući se u telu, ono počinje sa procesom truljenja, zbog čega daje i znoju neprijatan miris. Rešenje: Ne jesti ga više od dva puta nedeljno.
Grašak
Ovo povrće je ubedljivo najveći krivac za nadutost, pa tako i neprijatne mirise zbog proteina koji sadrže, a teško se i vari. Da bi neutralizovali taj efekt, samo potopite grašak u vodi devet sati pre kuvanja.