Намирнице које ИЗАЗИВАЈУ НЕПРИЈАТАН МИРИС ТЕЛА: Једна од ових посебно НАДИМА, али постоји решење
Ево како да избегнете непријатност!
Стручњаци су издвојили неколико намирница које су одговорне за непријатан мирис тела.
Парадајз
Британски научник Челерс Стиверт открио је да се непријатан мирис тела може повезати са количином уноса парадајза. Он је приметио сличност у мирису људског зноја и коре парадајз, те анализирао ту случајност и закључио да на мирис зноја утичу терпен и каротеноид у парадајзу. Решење није да избаците парадајз из исхране, већ га јести умерено или прокуван, јер се тиме губи ефекат појачаног лучења мириса, преноси Bright Сиде.
Млечни производи
Велик број људи има смањену толеранцију на лактозу јер им недостаје ензим за разградњу. У неким случајевима, конзумирање млечних производа код људи са оваквим типом метаболичког поремећаја води до излучивања мириса који подсећа на мирис кеља.
Риба
Рибе и морски плодови садрже високе количине витамина А. Осим тога, неке врсте риба, попут пастрмке или туне, имају велике количине витамина Б4, а он природном људском мирису додаје свој мирис, мирис рибе. Људи који иначе имају високе количине Б4 витамина у организму ослетљиви су на тај, научно потврђен “Trimethylaminuria синдром”.
ДОДА СЕ ОВО, НИЈЕ СИРЋЕ, А НИ СО: Трик како да ЈАЈА НЕ ПУКНУ током кувања и остану неоштећена
Близанац да се ЧУВА ПРЕХЛАДЕ, Лава очекује ФИНАНСИЈСКИ УСПЕХ: Хороскоп за УТОРАК је ту
Крсташице
Зелено поврће, попут броколија, карфиола и кеља, богато је антиоксидансима и генерално је један од најздравијих додатака у прехрани. Но, оно садржи и много сумпора, који се разлаже у супстанце поприлично непријатног мириса, због чега резултира непријатним мирисом тела. Он се задржава сатима, а најбоље решење је смањен унос тих намирница, или комбиновање са оним намирницама које ће брзо избацити мирис из тела.
Зобене пахуљице и орашасти плодови
Иако су врло добри за пробаву и одличан извор нутријената, ове намирнице стимулишу производњу плинова (метана, водоника и угљен диоксида). Најбољи начин да елиминишете мирис је уношење великих количина воде у организам.
Црни и бели лук
Поред тога што остављају непријатан задах, није ни чудно што нам после мирише и кожа. Кривац је опет сумпор, а набоље решење је испијање кафе, додавање першуна у јела или конзумирање лимунаде.
Шпаргле
Изразито здраве, шпаргле мењају мирис и урину и зноју. Отприлике 15 минута након конзумирања шпаргли, почиње њихова разградња током које настају хемијски спојеви који садрже сумпор.
Црвено месо
Обилује витаминима, гвожђем, фосфором и креатином, но представља тежак задатак за нашу пробаву. Задржавајући се у телу, оно почиње са процесом труљења, због чега даје и зноју непријатан мирис. Решење: Не јести га више од два пута недељно.
Грашак
Ово поврће је убедљиво највећи кривац за надутост, па тако и непријатне мирисе због протеина који садрже, а тешко се и вари. Да би неутрализовали тај ефект, само потопите грашак у води девет сати пре кувања.