HRSKAVA KORICA, A SREDINA MEKANA KAO PAMUK: Napravite pogaču fantstičnog ukusa po bakinom receptu
15.05.2023.
15:18
Komentari (0)
Jednostavno se priprema
Potrebno je:
- 300 gr brašna
- 150 ml mleka
- 100 ml jogurta
- 1 prašak za pecivo
- 80 gr maslaca ili margarina
- soli
Prelivena, sočna PITA SA MESOM! Napravite je po bakinom receptu, idealno za nedeljni doručak (VIDEO)
Prelivena, sočna PITA SA MESOM! Napravite je po bakinom receptu, idealno za nedeljni doručak (VIDEO)
Bez ulja, a SAVRŠENO HRSKAVE: Napravite pljeskavice od tikvica po bakinom receptu, ovaj začin je obavezan (VIDEO)
Bez ulja, a SAVRŠENO HRSKAVE: Napravite pljeskavice od tikvica po bakinom receptu, ovaj začin je obavezan (VIDEO)
Priprema:
U vanglu sipati brašno, so, prašak za pecivo, mleko, ulje i zamesiti mekše testo. Podeliti ga na 5 delova.
Oblikovati loptice i pokriti da odmori 5 minuta. Loptice razviti što tanje i premazati rastopljenim maslacom.
Zadnju ne mazati samo poklopiti. Oklagijom razviti testo što više.
Premazati ga maslacom i uviti u rolnicu pa u puža. Rukom pritisnuti i opet oklagijom razviti veličine 28 cm prečnika koju ste podmazali. Premazati žumancetom i malo ulja i kašikom mleka. Nožem malo zaseći uzduž i popreko. Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta. Pokriti 15 minuta. Rukama je pokidati. Lista se kao burek.