Prelivena, sočna PITA SA MESOM! Napravite je po bakinom receptu, idealno za nedeljni doručak (VIDEO)
14.05.2023.
09:13
Komentari (0)
Obradujte ukućane preukusnim jelom!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za pitu sa mesom.
Lekar U EMISIJI UŽIVO primetio PROMENU kod žene NA VRATU - Odmah je kontaktirao, usledio scenario iz pakla
Lekar U EMISIJI UŽIVO primetio PROMENU kod žene NA VRATU - Odmah je kontaktirao, usledio scenario iz pakla
PETUNIJE ĆE CVETATI SVE DO OKTOBRA: Samo je potrebno da ih zalivate na POSEBAN način
PETUNIJE ĆE CVETATI SVE DO OKTOBRA: Samo je potrebno da ih zalivate na POSEBAN način
Ovo je najlepša prelivena pita sa mesom, sočna puna nadeva - vrhunskog ukusa.
Potrebno je:
- 2 veća glavica crnog luka
- 2 manja veza mladog crnog luka
- 500 gr mlevenog mesa
- 2 rendana krompira bibera,
- suvog začina...
- soli
- ulja
- 500 gr tankih kora
- 3 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml kisele vode (može mleko)
Priprema:
Iseći sitno crni luk i mladi luk i upržiti pa dodati mleveno meso i dinstati ga 15 minuta. Dodati rendan krompir, mleven biber, začin i malo soli. Sve dobro izjednačiti.
U tepsiju podmazanu ređati dve kore koje se podmažu uljem stavlja se treća i 3 kašike nadeva se rasporedi i tako do utroška. Ostaviti dve kore sa kojom ušuškamo pitu i isečemo je na kocke.
U veće lonče umutimo jaja, dodamo jogurt i malo kisele vode. Preliti pitu i protresti. Peći na 200 stepeni oko 50 - 60 minuta da ispari tečnost i lepo zarumeni. Prohlađenu seći.