IDEJA ZA NAJLEPŠI LETNJI RUČAK: Musaka sa tikvicama, zbog jednog sastojka biće EKSTRA SOČNA (RECEPT)
20.06.2022.
08:55
Komentari (0)
Ukusan i lagan ručak koji će svako znati da spremi
Potrebno je za pola mere:
-
200 gr ml. mesa mešano
-
1 glavica crnog luka
-
3 čena belog luka
-
4 kašike vode
-
crvena ml. paprika
-
suvi začin ili samo soli
-
1 jaje
-
ml. bibera
-
ml. peršunov list
-
ulje
200 gr ml. mesa mešano
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
4 kašike vode
crvena ml. paprika
suvi začin ili samo soli
1 jaje
ml. bibera
ml. peršunov list
ulje
Za preliv:
-
2 jaja
-
1 kašika kisele pavlake
-
50 ml ulja
NAJBRŽI KOLAČ SA ROGAČEM: Mramorni slatkiš na brzinu za sve ljubitelje čokolade (RECEPT)
NAJBRŽI KOLAČ SA ROGAČEM: Mramorni slatkiš na brzinu za sve ljubitelje čokolade (RECEPT)
Najhrskaviji POHOVANI PILEĆI ŠTAPIĆI - Napravite ih po bakinom receptu sa SUSAMOM, uz krompiriće kao prilog (VIDEO)
Najhrskaviji POHOVANI PILEĆI ŠTAPIĆI - Napravite ih po bakinom receptu sa SUSAMOM, uz krompiriće kao prilog (VIDEO)
Priprema:
Tikvice iseći na tanke listice i posoliti. Ostaviti da odstoji da pusti tečnost oko 15 minuta.
U meso staviti 4 kašike vode pa rukama razrediti meso.
Ubaciti biber, papriku jaje, peršunov list pa izmešati. Manji pleh premazati uljem, ocediti tikvice pa pola poređati u pleh.
Istresti meso a odozgo ređati ostatak tikvica. Jaja umutiti, dodati pavlaku i mleko pa izmutiti.
Preliti musaku. Odozgo po želji staviti 2 lista suve slanine. Peći 40-45 min na 200 stepeni C.