ИДЕЈА ЗА НАЈЛЕПШИ ЛЕТЊИ РУЧАК: Мусака са тиквицама, због једног састојка биће ЕКСТРА СОЧНА (РЕЦЕПТ)
20.06.2022.
08:55
Коментари (0)
Укусан и лаган ручак који ће свако знати да спреми
Потребно је за пола мере:
-
200 гр мл. меса мешано
-
1 главица црног лука
-
3 чена белог лука
-
4 кашике воде
-
црвена мл. паприка
-
суви зачин или само соли
-
1 јаје
-
мл. бибера
-
мл. першунов лист
-
уље
200 гр мл. меса мешано
1 главица црног лука
3 чена белог лука
4 кашике воде
црвена мл. паприка
суви зачин или само соли
1 јаје
мл. бибера
мл. першунов лист
уље
За прелив:
-
2 јаја
-
1 кашика киселе павлаке
-
50 мл уља
НАЈБРЖИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ: Мраморни слаткиш на брзину за све љубитеље чоколаде (РЕЦЕПТ)
НАЈБРЖИ КОЛАЧ СА РОГАЧЕМ: Мраморни слаткиш на брзину за све љубитеље чоколаде (РЕЦЕПТ)
Најхрскавији ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ ШТАПИЋИ - Направите их по бакином рецепту са СУСАМОМ, уз кромпириће као прилог (ВИДЕО)
Најхрскавији ПОХОВАНИ ПИЛЕЋИ ШТАПИЋИ - Направите их по бакином рецепту са СУСАМОМ, уз кромпириће као прилог (ВИДЕО)
Припрема:
Тиквице исећи на танке листице и посолити. Оставити да одстоји да пусти течност око 15 минута.
У месо ставити 4 кашике воде па рукама разредити месо.
Убацити бибер, паприку јаје, першунов лист па измешати. Мањи плех премазати уљем, оцедити тиквице па пола поређати у плех.
Истрести месо а одозго ређати остатак тиквица. Јаја умутити, додати павлаку и млеко па измутити.
Прелити мусаку. Одозго по жељи ставити 2 листа суве сланине. Пећи 40-45 мин на 200 степени Ц.