Ovih 10 namirnica podižu IMUNITET i jačaju ORGANIZAM - Uvrstite ih u plan ishrane još DANAS!
Spisak namirnica koje trebate često konzumirati kako bi očuvali svoje zdravlje i podigli imunitet.
Mnoge od njih imaju antioksidantsko dejstvo, čuvaju srce, krvne sudove, deluju preventivno protiv moždanog udara i karcinoma.
U sezoni virusa, najbolje bi bilo da se što više hranite kod kuće i izbegavate mesta gde osobe koje donose ili pakuju hranu dodiruju i novac. Neke osnovne stvari uvek možete da spremite kod kuće.
Ove će namirnice, ako ih uvedete u ishranu očuvati arterije, krvne sudove i ubrzati metabolizam, time ćete sebi obezbediti dugovečnost bez medikamenata.
IMATE ČESTE INFEKCIJE?! Ove namirnice HITNO izbacite iz ishrane - one POGORŠAVAJU stanje!
TRIK za ekstra duge TREPAVICE zaludeo svet: Sve što ti treba je - PARČE VATE!
NOVO ISPITIVANJE SVETSKIH NAUČNIKA: Da li lek koji svi imamo u kući može da bude terapija protiv korone?
NAMIRNICE KOJE GRADE IMUNITET
- Riba iz konzerve
- Sok od pomorandže
- Mleko (punomasno, obrano ili delimično obrano)
- Jogurt
- Bademovo mleko
- Goveđa ili teleća džigerica
- Zeleno lisnato povrće
- Žumance
- Šitaki pečurke
- Tvrdi sirevi
-
Koristite prirodne začine
Umesto da koristite gotovu mešavinu začina, koja je na ovim prostorima gotovo neizostavna u svakom slanom jelu, a veoma je nezdrava, koristite prirodne začine.
Neke od njih možete koristiti sveže, neke čuvati osušene. Dobar izbor začina su, između ostalog: beli luk, origano, bosiljak, đumbir, peršun, list celera, kurkuma, lovorov list, ruzmarin i cimet.
Biljni začini ne služe samo da daju ukus hrani. Oni se od davnina dodaju i zbog svojih korisnih delovanja na organizam.