Ових 10 намирница подижу ИМУНИТЕТ и јачају ОРГАНИЗАМ - Уврстите их у план исхране још ДАНАС!
Списак намирница које требате често конзумирати како би очували своје здравље и подигли имунитет.
Многе од њих имају антиоксидантско дејство, чувају срце, крвне судове, делују превентивно против можданог удара и карцинома.
У сезони вируса, најбоље би било да се што више храните код куће и избегавате места где особе које доносе или пакују храну додирују и новац. Неке основне ствари увек можете да спремите код куће.
Ове ће намирнице, ако их уведете у исхрану очувати артерије, крвне судове и убрзати метаболизам, тиме ћете себи обезбедити дуговечност без медикамената.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/11/profimedia-0566848315.jpg?itok=mCHx3Rih)
ИМАТЕ ЧЕСТЕ ИНФЕКЦИЈЕ?! Ове намирнице ХИТНО избаците из исхране - оне ПОГОРШАВАЈУ стање!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/11/profimedia-0106647980.jpg?itok=Pa1hTDXu)
ТРИК за екстра дуге ТРЕПАВИЦЕ залудео свет: Све што ти треба је - ПАРЧЕ ВАТЕ!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/398827/profimedia-0049319939.jpg?itok=zict52pX)
НОВО ИСПИТИВАЊЕ СВЕТСКИХ НАУЧНИКА: Да ли лек који сви имамо у кући може да буде терапија против короне?
НАМИРНИЦЕ КОЈЕ ГРАДЕ ИМУНИТЕТ
- Риба из конзерве
- Сок од поморанџе
- Млеко (пуномасно, обрано или делимично обрано)
- Јогурт
- Бадемово млеко
- Говеђа или телећа џигерица
- Зелено лиснато поврће
- Жуманце
- Шитаки печурке
- Тврди сиреви
-
Кување / Извор: Профимедиа
Користите природне зачине
Уместо да користите готову мешавину зачина, која је на овим просторима готово неизоставна у сваком сланом јелу, а веома је нездрава, користите природне зачине.
Неке од њих можете користити свеже, неке чувати осушене. Добар избор зачина су, између осталог: бели лук, оригано, босиљак, ђумбир, першун, лист целера, куркума, ловоров лист, рузмарин и цимет.
Биљни зачини не служе само да дају укус храни. Они се од давнина додају и због својих корисних деловања на организам.