NUTRICIONISTA SAVETUJE: Evo kako da se HRANITE dok ste na DIJETI prema vašoj KRVNOJ GRUPI, izbegavajte ove namirnice
Ovako ćete brzo primetiti efekte!
Nutricionista Piter Diadamo tvrdi da postoji adekvatna dijeta za svaku krvnu grupu, jer po njegovom zaključku krv hemijski reaguje sa hranom koju jedemo. Ukoliko jedemo hranu koja odgovara našoj krvnoj grupi to će pomoći da lakše smršamo, osećamo se bolje i imamo više energije.
JELENA ĐOKOVIĆ U NIKAD KRAĆEM ŠORTSU: Pokazala VITKE NOGE i zapalila mreže u izazovnom stajlingu (FOTO)
ŽENA UMRLA POSLE OPERACIJE SMANJIVANJA GRUDI U BEOGRADU: Hematomi i INFEKCIJE su samo neki od rizika OVAKVIH zahvata, doktori upozoravaju na JEDNO
Nulta krvna grupa
Pripadnicima ove krvne grupa odgovara visokoproteinska dijeta, bogata nemasnim mesom, belim, pileći mesom i ribom. Preporučljive su i žitarice, pasulj i mlačni proizvodi.
Diadamo preporučuje i razne suplemente koji pomažu kod stomačnih problema i problema sa varenjem koji su česti kod pripadnika nulte krvne grupe i mogu izvati i česte, iznenadne mučnine i povraćanje.
A krvna grupa
Dijeta zasnovana na povrću i voću bez mesa, pasulju i celovitim žitaricama, a idealno bi bilo da budu organskog porekla. Pripadnici A krvne grupe imaju slabiji imunitet pa je preporuka da vode računa o tome šta jedu i izbegavaju hranu koja je tretirana pesticidima.
B krvna grupa
Pripadnici ove krvne grupe da izbegavaju kukuruz, pšenicu, heljdu, sočivo, paradajz, kikiriki i susam. Piletina je takođe problematična. Diadamo preporučuje jaja, zeleno povrće, jaja i određenu vrstu nemasnog mesa i nemasnih mlečnih proizvoda.
AB krvna grupa
Hrana na koju se treba fokusirati uključuje tofu, dosta morskih plodova, mlečne proizvode i zeleno povrće. Diadamo savetuje ljudima sa ovom krvnom grupom da izbegavaju kalorična, dimljena i crvena mese, kafu i alkohol zbog niskog nivoa kiseline u želucu.
Zaključak koji važi za sve krvne grupe je da u toku dijete pijete dosta tečnosti, vode i blage biljne čajeve, a potrebno je izbegavati sve mesne prerađevine i proste šećere.