IZ BAKINE KUHINJE, ZDRAVO I JEDNOSTAVNO: Ovo je JELO koje smo zaboravili a, evo zašto je DOBRO!
Reguliše stolicu.
Domaći kukuruzni kačamak je idealna hrana za zdravlje i čišćenje creva. Ukoliko se spremi kako treba i nakon nekog vremena redovne upotrebe očistiće vam temeljno creva i regulisaće vam stolicu.
ELIKSIR ZDRAVLJA: MASLINOVO ULJE čuva KOSTI i MOZAK! Pozitivna DEJSTVA na ljudski ORGANIZAM su...
ZABRANJENO U DIJETAMA: Ovo voće NIJE dobar IZBOR ukoliko pokušavate da smršate!
Integralno kukuruzno brašno, najbolje mleveno na vodenici. I najbolje je da je u pitanju sorta kukuruza koja nema visok glikemijski indeks. Uz to će vam trebati i 100 g sirove golice, suncokreta, lana i sirovog susama. Pomešajte semenke i čuvajte u tegli.
Za ovaj poseban kačamak trebaće vam još i mekinje od spelte, malo soli i malo vode.
Posoljenu vodu stavite da proključa, a ta to vreme u činiji pomešajte 4-6 kašika kukuruznog brašna i jednu punu kašiku mekinja od spelte. Dodajte malo hladne vode i umešajte tako da dobijete žitku masu, da se izgube gromuljice brašna.
Kad voda provri, dodajte razmućeno brašno u vodu i mešajte. Tako ćete dobiti palentu bez gromuljica. Smanjite vatru i ostavite da se još malo kuva uz stalno mešanje.
REŠAVAMO NEDOUMICE: Znate li koja je RAZLIKA između KIMA i KUMINA? (FOTO)
POSPANI STE: Proverite vašu listu NAMIRNICA, možda se na njoj nalazi neka od OVIH!
Pred kraj dodajte 2 kašike mešavine semenki, promešajte i dodajte po potrebi još malo suvog kukuruznog brašna ako je potrebno da kačamak dobije na gustini.
Kuvani kačamak ostavite da se malo ohladi. Ako imate problem sa šećerom u krvi ili ste gojazni, kačamak jedite kad se potpuno ohladi jer će se skrob tada pretvoriti u rezistentni i neće podizati insulin u krvi. U suprotnom jedite topao kačamak, ali izbegavajte da ga konzumirate kad je baš vruć.
SUPERZDRAVA HRANA: Ukoliko već niste, EVO razloga zašto biste TREBALI da probate BATAT!
ZLATNO MLEKO DIŽE IZ MRTVIH: Probajte OVAJ recept za kojim su Rusi POLUDELI!
Uz kukuruzni kačamak kao dodatak odlično ide pavlaka, jogurt, domaća pašteta, ajvar, kajgana, salate, sva variva.
Za regulisanje stolice i čišćenje creva, neka vam ovaj kačamak bude zamena za hleb makar 10 dana do dve nedelje. Bićete iznenađeni njegovim sjajnim efektom!