IZBOR NUTRICIONISTE: Ove TRI NAMIRNICE su ključne za jačanje IMUNITETA - prehlade će vas samo ZAOBIĆI!
Nije na odmet znati...
Kada se radi o zdravlju, ljudi posebnu pažnju obraćaju u zimskom periodu, s obzirom na to da smo tada skloniji razboljevanju i prehladama, a naročito i sada, u vreme pandemije.
Ipak, postoje načini kako da ojačate vaš organizam i pregurate ovaj period što je bezbolnije moguće.
KAKO SODA BIKARBONA LEČI MOKRAĆNE INFEKCIJE: 1 kašičica dnevno umiruje peckanje u bešici
UPIJA TOKSINE I VLAGU: Ova biljka ČUVA vaše zdravlje, a veoma jednostavno se GAJI! (FOTO)
Sestra Lune Đogani na METI KRITIKA: Zbog OVOGA je napadaju, a ona uzvraća "To radi SVAKA DRUGA osoba!"
- Iako je dobar imunitet važan u toku cele godine, posebno u fokus dolazi u hladnim danima, kada je fizička aktivnost smanjena, broj sunčanih dana takođe - kaže nutricionistkinja Nataša Đukić i dodaje:
- Svoj imunitet možete ojačati na potpuno prirodan način, a u tome vam najviše pomažu sledeće namirnice:
1. Beli luk 🧄
Beli luk se kao sastojak u jelima može pronaći u skoro svim kuhinjama sveta. Osim što daje dobar i specifičan ukus, beli luk je prepoznat i kao odlična prevencija u borbi protiv infekcija. Pored toga, blagotvorno deluje i na povišeni krvni pritisak.
2. Citrusi
Kada govorimo o zaštiti imuniteta, mnogima će prvo posegnuti za vitaminom C. Nedostatak ovog vitamina uvećava mogućnost da se razbolite, jer bela krvna zrnca ne mogu bez njega da obavljaju svoju odbrambenu ulogu. Citrusi obiluju vitaminom C, pa u svoju ishranu uvrstite što više narandži, grejpfruta, limuna, klementina, limeta.
3. Đumbir
Đubmir je jedan od sastojaka za kojim ćete prvo posegnuti kada se razbolite. On pomaže u smanjenju upala, a može da smanji i mučnine. Iako se pretežno koristi u pripremi poslastica, đumbir je rado viđen sastojak u čajevima, detoks vodama, ali i u nekim slanim jelima.