ИЗБОР НУТРИЦИОНИСТЕ: Ове ТРИ НАМИРНИЦЕ су кључне за јачање ИМУНИТЕТА - прехладе ће вас само ЗАОБИЋИ!
Није на одмет знати...
Када се ради о здрављу, људи посебну пажњу обраћају у зимском периоду, с обзиром на то да смо тада склонији разбољевању и прехладама, а нарочито и сада, у време пандемије.
Ипак, постоје начини како да ојачате ваш организам и прегурате овај период што је безболније могуће.
КАКО СОДА БИКАРБОНА ЛЕЧИ МОКРАЋНЕ ИНФЕКЦИЈЕ: 1 кашичица дневно умирује пецкање у бешици
УПИЈА ТОКСИНЕ И ВЛАГУ: Ова биљка ЧУВА ваше здравље, а веома једноставно се ГАЈИ! (ФОТО)
Сестра Луне Ђогани на МЕТИ КРИТИКА: Због ОВОГА је нападају, а она узвраћа "То ради СВАКА ДРУГА особа!"
- Иако је добар имунитет важан у току целе године, посебно у фокус долази у хладним данима, када је физичка активност смањена, број сунчаних дана такође - каже нутриционисткиња Наташа Ђукић и додаје:
- Свој имунитет можете ојачати на потпуно природан начин, а у томе вам највише помажу следеће намирнице:
1. Бели лук 🧄
Бели лук се као састојак у јелима може пронаћи у скоро свим кухињама света. Осим што даје добар и специфичан укус, бели лук је препознат и као одлична превенција у борби против инфекција. Поред тога, благотворно делује и на повишени крвни притисак.
2. Цитруси
Када говоримо о заштити имунитета, многима ће прво посегнути за витамином Ц. Недостатак овог витамина увећава могућност да се разболите, јер бела крвна зрнца не могу без њега да обављају своју одбрамбену улогу. Цитруси обилују витамином Ц, па у своју исхрану уврстите што више наранџи, грејпфрута, лимуна, клементина, лимета.
3. Ђумбир
Ђубмир је један од састојака за којим ћете прво посегнути када се разболите. Он помаже у смањењу упала, а може да смањи и мучнине. Иако се претежно користи у припреми посластица, ђумбир је радо виђен састојак у чајевима, детокс водама, али и у неким сланим јелима.