Izlivena BAKLAVA bez kora sa merama na čašu - Pravi se BEZ MIKSERA, a ukusna i sočna kao prava
Zahvaljujući jednostavnom načinu pripreme i merama na čašu, čak i početnici u kuhinji mogu postići savršen rezultat.
Izlivena baklava bez kora sa merama na čašu je savršen recept za sve ljubitelje slatkiša koji žele da uživaju u bogatom ukusu baklave, ali bez komplikovanog postupka i dugotrajnog pripremanja.
Ova verzija baklave priprema se bez miksera, a zahvaljujući jednostavnom načinu pripreme i merama na čašu, čak i početnici u kuhinji mogu postići savršen rezultat. Sočna, slatka i savršeno ukusna, izlivena baklava bez kora je pravi hit za sve prilike, a njen bogat i aromatičan fil podseća na onu klasičnu, ali uz mnogo manje truda.
Uz nekoliko osnovnih sastojaka i brzo pripremanje, ova baklava će vas oduševiti, a svaki zalogaj podsećati na pravu domaću poslasticu.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 2 šoljice (od 2 dl) šećera
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mleka
- 1 šoljica griza
- 1 šoljica oštrog brašna
- 2 šoljice mlevenih oraha
Preliv:
- 1/2 l vode
- 2 šoljice šećera
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Masu sipati u podmazanu tepsiju i peći oko pola sata. Vruć kolač preliti prelivom od prokuvane vode i šećera (kuvati dok se šećer ne rastopi) i posuti mlevenim orasima.