Jagnjeće PEČENJE iz RERNE - Kao da je tek izašlo iz FURUNE, priprema ne može biti jednostavnija, samo ga dobro začinite
03.01.2025.
11:37
Komentari (0)
Odličan izbor za predstojeće praznike, bez ovoga nema prave trpeze.
Božić je za samo 4 dana, a mi vam dajemo predlog za savršeno glavno jelo na božićnoj trpezi. Reč je o savršenom jagnjećem pečenju.
Evo šta vam je potrebno za ovo jelo i kako se pravi.
Način pripreme:
4 kg. jagnjećeg mesa
Meso oprati i osušiti ubrusom od vode.
Marinada
- sok od limuna
- 3 kašičice soli
- 3 kašičice suvog začina
- 2 kašičice ljute začinske paprike
- 2 kašičice slatke začinske paprike
- 3 kašike senfa
- 100 mililitara ulja
- 6 do 7 čeneva belog luka
- 3 do 4 lista lovora ili grančica ruzmarina
Meso obilato premazati marinadom koju ste pripremili od gore navedenih sastojaka. Preliti sve sa 250 mililitara belog vina i dodati začine, beli luk i lovor.
Upakovati u papir za pečenje pa u pekač ili dublju šerpu peći 2 h bez otvaranja. Zatim prebaciti u pleh, preliti masnoćom sa marinadom i zapeći u rerni još 45 minuta na 180 celzijusa.