Јагњеће ПЕЧЕЊЕ из РЕРНЕ - Као да је тек изашло из ФУРУНЕ, припрема не може бити једноставнија, само га добро зачините
03.01.2025.
11:37
Коментари (0)
Одличан избор за предстојеће празнике, без овога нема праве трпезе.
Божић је за само 4 дана, а ми вам дајемо предлог за савршено главно јело на божићној трпези. Реч је о савршеном јагњећем печењу.
Ево шта вам је потребно за ово јело и како се прави.
Начин припреме:
4 кг. јагњећег меса
Месо опрати и осушити убрусом од воде.
Маринада
- сок од лимуна
- 3 кашичице соли
- 3 кашичице сувог зачина
- 2 кашичице љуте зачинске паприке
- 2 кашичице слатке зачинске паприке
- 3 кашике сенфа
- 100 милилитара уља
- 6 до 7 ченева белог лука
- 3 до 4 листа ловора или гранчица рузмарина
Месо обилато премазати маринадом коју сте припремили од горе наведених састојака. Прелити све са 250 милилитара белог вина и додати зачине, бели лук и ловор.
Упаковати у папир за печење па у пекач или дубљу шерпу пећи 2 х без отварања. Затим пребацити у плех, прелити масноћом са маринадом и запећи у рерни још 45 минута на 180 целзијуса.