JEDITE BEZ GRIŽE SAVESTI: Pileća kožica pomaže u snižavanju krvnog pritiska i lošeg holestrola
Ništa ukusnije od nje
Ovo je možda i najveće iznenađenje novih studija, s obzirom pretpostavke da može da škodi srcu. Ali, kao i avokado, s kojim se takođe preporučuje da budemo umereni, pileća kožica sadrži nezasićene masti koje su korisne za srce.
OVA BILJKA JE LEK ZA MOZAK: Evo u čemu sve pomaže i kako da je koristite
HAOTIČNO STANJE: Svaki šesti učenik ima ovaj problem, a sve zbog NAČINA ŽIVOTA
Pijete previše KAFE? Evo koji zdravstveni problemi vas mogu zadesiti
One pomažu u snižavanju visokog krvnog pritiska i lošeg holesterola, a regulišu i hormone.
Nema razlike u kalorijama
Porcija piletine s kožom ima samo 50 kalorija više od porcije kojoj ste skinuli kožicu. Stoga, nema razloga da je izbegavate zbog bojazni da ćete uneti previše kalorija ili se ugojiti.
Aromatična je
Meso koje ima kožicu ne morate dodatno da solite da bi bilo ukusnije. To je dobra stvar, jer je važno izbegavati konzumiranje previše soli, koja ima negativan učinak na zdravlje.
Sprečava upijanje ulja
Кad piletinu pripremate na visokoj temperaturi, ona može da upije puno ulja. Кožica je tu kao barijera, odnosno sve ulje ostaje u kožici, pa ga meso ne upija.
Ako ipak izbegavate da jedete pileću kožicu, skinite je s mesa tek u tanjiru, a ne pre pečenja ili kuvanja.
Napomena:
Treba biti umeren i jesti je u većim količinama i svakodnevno. Pileća kožica sadrži više omega-6 kiselina u odnosu na omega-3 masne kiseline, pa tako može pogodovati razvoju upala u organizmu.
Čudesne koristi sveže mirođije: Pomaže u menopauzi, izbacuje toksine, bori protiv kancera!
OBRATITE PAŽNJU: Suvi laktovi mogu da budu znak jedne ozbiljne bolesti
Vitaminska bomba: Dunja i njena lekovita svojstva - POBOLJŠAJTE imunitet na vreme!
SPREČITE VIRUSE I GRIP: Ojačajte imunitet sa ove 3 namirnice
Proverite sami štitnu žlezdu: Ovo je pouzdan kućni test!