ЈЕДИТЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Пилећа кожица помаже у снижавању крвног притиска и лошег холестрола
Ништа укусније од ње
Ово је можда и највеће изненађење нових студија, с обзиром претпоставке да може да шкоди срцу. Али, као и авокадо, с којим се такође препоручује да будемо умерени, пилећа кожица садржи незасићене масти које су корисне за срце.
ОВА БИЉКА ЈЕ ЛЕК ЗА МОЗАК: Ево у чему све помаже и како да је користите
ХАОТИЧНО СТАЊЕ: Сваки шести ученик има овај проблем, а све због НАЧИНА ЖИВОТА
Пијете превише КАФЕ? Ево који здравствени проблеми вас могу задесити
Оне помажу у снижавању високог крвног притиска и лошег холестерола, а регулишу и хормоне.
Нема разлике у калоријама
Порција пилетине с кожом има само 50 калорија више од порције којој сте скинули кожицу. Стога, нема разлога да је избегавате због бојазни да ћете унети превише калорија или се угојити.
Ароматична је
Месо које има кожицу не морате додатно да солите да би било укусније. То је добра ствар, јер је важно избегавати конзумирање превише соли, која има негативан учинак на здравље.
Спречава упијање уља
Кад пилетину припремате на високој температури, она може да упије пуно уља. Кожица је ту као баријера, односно све уље остаје у кожици, па га месо не упија.
Ако ипак избегавате да једете пилећу кожицу, скините је с меса тек у тањиру, а не пре печења или кувања.
Напомена:
Треба бити умерен и јести је у већим количинама и свакодневно. Пилећа кожица садржи више омега-6 киселина у односу на омега-3 масне киселине, па тако може погодовати развоју упала у организму.
Чудесне користи свеже мирођије: Помаже у менопаузи, избацује токсине, бори против канцера!
ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Суви лактови могу да буду знак једне озбиљне болести
Витаминска бомба: Дуња и њена лековита својства - ПОБОЉШАЈТЕ имунитет на време!
СПРЕЧИТЕ ВИРУСЕ И ГРИП: Ојачајте имунитет са ове 3 намирнице
Проверите сами штитну жлезду: Ово је поуздан кућни тест!