ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ
СТАРИНСКО СРПСКО ЈЕЛО: Кисели купус са сувим ребрима и сланином - најбоље иде уз домаћу проју
04.10.2024.
11:52
Коментари (0)
Ручак за целу породицу, пикантан, храљнив и укусан. Направите га за своје укућане.
Кисели купус са сувим ребрима и сланином више је зимско јело, али га можете припремити и сада у току јесени да се загрејете и окрепите. У недостатку киселог купуса који се прави од средине октобра можете кувати и свежи.
Потребно је:
- 1 велика главица киселог купуса
- пар сувих ребара
- 100 гр суве сланине
- 2 свињске крменадле од врата
- неколико чена белог лука по жељи
- неколико листа ловора
- 1 кашика масти
- неколико зрна бибера
- 1 кашичица слатке и туцане љуте паприке
Припрема:
Исећи пола купуса на коцке па га опрати ако је јако кисео. Поређати на дно, па исећи месо и ставити на купус. Сланину исећи на коцке па побацати одозго.
Додати паприку и одозго додати остатак купуса на коцке.
Ставити маст или уље, ловоров лист, још мало паприке и зрне бибера. Налити воду до пола па поклопити поклопцем експрес лонца.
Кувати сат времена на тихој ватри. Уз купус обавезно проја.