PO BAKINOM RECEPTU
STARINSKO SRPSKO JELO: Kiseli kupus sa suvim rebrima i slaninom - najbolje ide uz domaću proju
04.10.2024.
11:52
Komentari (0)
Ručak za celu porodicu, pikantan, hraljniv i ukusan. Napravite ga za svoje ukućane.
Kiseli kupus sa suvim rebrima i slaninom više je zimsko jelo, ali ga možete pripremiti i sada u toku jeseni da se zagrejete i okrepite. U nedostatku kiselog kupusa koji se pravi od sredine oktobra možete kuvati i sveži.
Potrebno je:
- 1 velika glavica kiselog kupusa
- par suvih rebara
- 100 gr suve slanine
- 2 svinjske krmenadle od vrata
- nekoliko čena belog luka po želji
- nekoliko lista lovora
- 1 kašika masti
- nekoliko zrna bibera
- 1 kašičica slatke i tucane ljute paprike
Priprema:
Iseći pola kupusa na kocke pa ga oprati ako je jako kiseo. Poređati na dno, pa iseći meso i staviti na kupus. Slaninu iseći na kocke pa pobacati odozgo.
Dodati papriku i odozgo dodati ostatak kupusa na kocke.
Staviti mast ili ulje, lovorov list, još malo paprike i zrne bibera. Naliti vodu do pola pa poklopiti poklopcem ekspres lonca.
Kuvati sat vremena na tihoj vatri. Uz kupus obavezno proja.