Recept za JESENJU KAFU koju obožava Ana Ivanović - Kaloričan i ZDRAV napitak od BUNDEVE, štiti i od mnogih BOLESTI
Kaloričan i zdrav napitak: Kafa od bundeve, ukus i miris jeseni u šoljici.
Sezona je bundeva, a to znači da osim pite, možete spremiti sebi i ukusan napitak - kafu sa bundevom. Trenutno jedna od najpopularnijih stvari na svetu jeste upravo late sa ukusom bundeve, odnosno "pumpkin spice latte".
S obzirom na to da je jesen, a sa njom i bundeve uveliko stižu, idealno je vreme da napravite kafu sa bundevom - jednostavna je za spremanje, a osim sastojaka koje ćete koristiti, potrebni su vam blender i džezva za kafu, i svakako šolje iz kojih ćete piti ovo jesenje zadovoljstvo.
Znate li zašto se u crkvu NOSI NOVAC? Ovo je jedini pravi odgovor i IMA VEZE sa bogaćenjem
Povišeni MONOCITI u krvi - prvi signal da se TELO BORI S BOLESTIMA, odmah proverite šta morate da URADITE u ovom slučaju
Konzumiranjem ovog napitka se pohvalila i prva teniserka sveta Ana Ivanović na društvenim mrežama.
Ana je rekla da je konačno uzela da proba late kafu sa ukusom bundeve kojom su svi opsednuti u poslednje vreme. Bundeva je rado viđena u mnogim receptima u ovo doba godine. Ne morate da je pazarite, već to možete da saznate i ako je sami napravite uz recept koji donosimo sa sajta FoodNetwork.
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- 2 kašike pirea od bundeve
- 1 kašika šećera
- 1/4 kašičice bundevinog začina, plus za posipanje
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 1/4 šolje vrućeg espresa ili jake skuvane crne kafe
- po želji šlag za serviranje
Priprema
Pomešajte mleko, pire od bundeve, šećer, začin za pitu od bundeve i vanilu u posudi srednje veličine koja može da ide u mikrotalasnu pećnicu. Pokrijte posudu plastičnom folijom i probušite malu rupu.
Držite u mikrotalasnoj dok se mleko ne zagreje, oko minut, dva. Energično mutite dok smesa s mlekom ne postane penasta, oko 30 sekundi. Sipajte espreso ili kafu u veliku šolju i dodajte u to penasto mleko. Na vrh stavite šlag, pospite začinom za pitu od bundeve i uživajte.
Bundeva ima kvalitete i voća i povrća istovremeno. To je čini idealnom za kombinacije sa drugim vrstama voća i povrća. Poznata je po tome da ima veoma visok sadržaj karotinoida, kao i da nas čuva od pojave ćelija raka. Takođe, bundeva nas štiti od problema sa bubrezima i oboljenja kardiovaskularnog sistema. O tome je govorio i gastroenterolog dr Voja Perišić, a nema sumnje da je kafa sa bundevom, popularno pumpkin spice latte, osvojila ceo svet.
Bundeve su lako probavljive i nutritivno bogate namirnice. Mnoge žene znaju da se bundeve koriste i u kozmetičke svrhe, jer neguju i hrane kožu. Osim toga, bundeva nema pesticide, koliko god dugo je čuvali, a smanjuje rizik od pojave raka, kažu stručnjaci.
"Bundeve neutralizuju delovanje slobodnih radikala koji mogu da izazovu brojne bolesti poput raka i probleme u radu srca. Bilo kako možete da je pripremite. Bundeva ne može nikome da naškodi, ona mesecima ne menja sastav. Možete da je stavite u podrum, špajz, na terasu, pokrite je i neće izmeniti sastav. Italijani u kafeteriji piju kafu sa bundevom. To je mnogo ukusno. Unosimo antioksidans i na taj način. Moramo da branimo telo", rekao je nedavno dr Perišić.