Ovo niste znali o SENDVIČIMA! Aleksa otkriva najčešće GREŠKE u pripremanju i koliko je zapravo zdravo čuvati ih u FRIŽIDERU
Ovaj obrok izaziva nalet dopamina u naš mozak!
Malo koja hrana može izazvati toliko dopamina koliko običnan sendvič. Možda je to zbog brzine pripremanja, dostupnosti ili mogućnošću da strpamo sve iz frižidera u njega, naučnici još nisu odgovorili na ovo važno pitanje (ili barem nama nije poznato).
Omiljen obrok svim studentima, školarcima i onim zauzetim - može se napraviti za nekoliko minuta i zasititi kao kuvani obrok.
Travar Momčilo otkriva kako pobediti ALERGIJU: Ambrozija zagorčava život svakom 10. čoveku, ZALEDITE ovu biljku i PRODIŠITE
Sinhronizujte SATOVE! Doba dana kada jedemo, idemo u teretanu i imamo intimne odnose odeđuju naše ZDRAVLJE - evo kada je PRAVO VREME
Savršena su hrana za one koji nemaju vremena da budu u zatočeništvu šporeta da bi dobili savršen obrok. Ali budimo iskreni, mnogi od nas ne ulažu baš ni puno truda u pravljenje sendviča - da li to znači da ne izvlačimo maksimum iz njih? Razgovarali smo o tome i još mnogo čemu sa Aleksom Cezari, mladom preduzetnicom koji vodi kafić "Nomad Girl" u Njujorku.
Aleksin tim se ponosi što nikada ne pravi "dobar" sendvič, jer uvek teže da on bude sjajan. Zato su pristali da podelio svoje savete sa nama. Iz tima tvrde da je prva i najvažnija stvar korišćenje kvalitetnih sastojaka i razmišljanje o tome koliko su sastojci zdravi.
Ali Aleks naglašava da pravljenje idealnog sendviča zahteva mnogo više nego što mislite.
- Pravljenje sendviča se ne završava nabavljanjem najboljih sastojaka. Metoda postavljanja odgovarajućeg odnosa hleba i mesa zajedno sa jednim od naših specijalnih soseva stvara pravu kombinaciju tekstura i ukusa.
Postoje mnoge stvari koje mogu poći naopako ako se ne koriste kvalitetni sastojci, ukoliko stavite previše sastojaka u ili ako ne upotrebite odgovarajuće začine.
Mnogi zaposleni vole sendviče, jer mogu da ih naprave uveče i stave u frižider. Iako će ujutru biti hladni, dovoljno je da odstoje na sobnoj temperaturi ili da se bace u toster. Pitali smo ih koliko je dobro da prenoće u frižideru.
- Sendviči se mogu čuvati u frižideru, ali mi predlažemo da ih tostirate pre jela.
I naravno, najvažnije pitanje koje treba postaviti profesionalcu - koji je najbolji sendvič? Po Aleksinom mišljenju: "najbolji sendvič je "Piadina", rustikalni italijanski sendvič napravljen na somunu direktno iz Italije".
Što je piadina? U osnovi radi se o pogačama od beskvasnog testa, nalik tortiljama. Priprema se od pšeničnog brašna, masti, vode i / ili mleka, soli.
Piadine se pune slatkim ili slanim nadevima poput suhomesnatih proizvoda, sireva, salata, ali jedna od najpopularnijih i najprodavanijih kombinacija je kombinacija parma šunke, burate ili mocarele i rukole.
Sastojci (za 6 piadina od oko 25-30 cm):
- 500 g brašna
- 250 g vode
- 5 g praška za pecivo
- 100 g svinjske masti
- 12 g soli
Sastojci - za punjenje:
- sirevi po želji (burata, mocarela)
- rukola
- povrće sa žara
- suhomesnati proizvodi po želji