Domaći KISELI KUPUS GOTOV za sat: Priprema se lako, BEZ kuvanja vode i PRETAKANJA (VIDEO)
Pun je vitamina C, zato ga je dobro imati za zimnicu...
Za sve one kojima je omiljena zimska salata, kiseli kupus pronašli smo fenomenalan recept za kišeljenje kupusa bez pretakanja. Potrebne su vam tvrde glavice kupusa veće i manje kako biste imali raznih veličina. Očistite prvi sloj kupusa koji se baca, jer se kupus ne pere, a zatim odstranite i korenje.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2021/10/05/profimedia-0315566684.jpg?itok=E2_Z3lAq)
LEKARI SAVETUJU: METEOROPATE, evo kako da izađete na kraj sa BOLOVIMA U GLAVI
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/12/31/profimedia-0295586771.jpg?itok=77DVFRpQ)
DIJABETES, CELIJAKIJA... Dobro pogledajte vaš JEZIK - otkriva mnoge BOLESTI!
Zatim ređate glavice po četiri u jedan red, a u međuprostor između glavica koji ostane prazan, stavljajte polutke glavica.
U 10 litara vode stavite 300 grama soli, mešati dok se ne istopi, a zatim preliti kupus. Ponovo pripremiti istu smesu i prelivati sve dok i poslednja glavica ne bude prekrivena vodom.
Kupus mora da bude u toploj prostoriji, da bi se ukiselio.
Detaljno uputstvo na videu u prilogu.