Домаћи КИСЕЛИ КУПУС ГОТОВ за сат: Припрема се лако, БЕЗ кувања воде и ПРЕТАКАЊА (ВИДЕО)
Пун је витамина Ц, зато га је добро имати за зимницу...
За све оне којима је омиљена зимска салата, кисели купус пронашли смо феноменалан рецепт за кишељење купуса без претакања. Потребне су вам тврде главице купуса веће и мање како бисте имали разних величина. Очистите први слој купуса који се баца, јер се купус не пере, а затим одстраните и корење.
ЛЕКАРИ САВЕТУЈУ: МЕТЕОРОПАТЕ, ево како да изађете на крај са БОЛОВИМА У ГЛАВИ
ДИЈАБЕТЕС, ЦЕЛИЈАКИЈА... Добро погледајте ваш ЈЕЗИК - открива многе БОЛЕСТИ!
Затим ређате главице по четири у један ред, а у међупростор између главица који остане празан, стављајте полутке главица.
У 10 литара воде ставите 300 грама соли, мешати док се не истопи, а затим прелити купус. Поново припремити исту смесу и преливати све док и последња главица не буде прекривена водом.
Купус мора да буде у топлој просторији, да би се укиселио.
Детаљно упутство на видеу у прилогу.