Karamela potpuno menja uskus - Napravite KOLAČ sa JABUKAMA po receptu iz bakine kuhinje (VIDEO)
Uz čaj po vašem izboru ovo je idealna zimska poslastica!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavaljmo recept za pitu sa jabukama i biskvitnim testom.
Potrebno je:
- 200 gr brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 100 gr maslaca
- 1 jaje korica limuna
- 1 kašika šećera
- 1 kg. očiščenih prokislih jabuka
- 2 kašike šećera za karamel
- 100 ml. mleka
- 1 vanilin šećer
- 3 kašike marmelade mešane
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/01/shutterstock_1526267093.jpg?itok=JorLIn-L)
NE KUPUJTE GA, OVO MLEKO JE OPASNO: Doktor objasnio - RAZARA srce i diže holesterol, a u svim je prodavnicama
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/05/shutterstock_571830211.jpg?itok=6vPaxZBv)
Pred VODOLIJAMA VAŽNA ODLUKA, Jarčevi da se pripreme za TEŽAK DAN - Horoskop za ponedeljak je spreman
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo izmešati, dodati razmekšan maslac, žumanca, kašiku šećera i koricu limuna i zamesiti testo. U pleh širine 24 sm. stavimo pek papir obeležimo ivice pa na njega razvijemo testo tako da imamo i ivice sa strane na tepsiji prikazano.
Dno testa namazati marmeladom, a jabuke iseći na kriške i ređati ih u krug da se popuni dno. Posuti malo šećerom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 30-35 min. da se jabuke lepo ispeku. U šerpu istopiti šećer ka se karamelizuje pa dodati mleko da malo vri i istopi se pržen šećer. Vruć kolač preliti karamel mlekom. Ostaviti da upije i sladiti se.