Карамела потпуно мења ускус - Направите КОЛАЧ са ЈАБУКАМА по рецепту из бакине кухиње (ВИДЕО)
Уз чај по вашем избору ово је идеална зимска посластица!
Данас вам из бакине кухиње представаљмо рецепт за питу са јабукама и бисквитним тестом.
Потребно је:
- 200 гр брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- 100 гр маслаца
- 1 јаје корица лимуна
- 1 кашика шећера
- 1 кг. очишчених прокислих јабука
- 2 кашике шећера за карамел
- 100 мл. млека
- 1 ванилин шећер
- 3 кашике мармеладе мешане
НЕ КУПУЈТЕ ГА, ОВО МЛЕКО ЈЕ ОПАСНО: Доктор објаснио - РАЗАРА срце и диже холестерол, а у свим је продавницама
Пред ВОДОЛИЈАМА ВАЖНА ОДЛУКА, Јарчеви да се припреме за ТЕЖАК ДАН - Хороскоп за понедељак је спреман
Припрема:
У брашно додати прашак за пециво измешати, додати размекшан маслац, жуманца, кашику шећера и корицу лимуна и замесити тесто. У плех ширине 24 см. ставимо пек папир обележимо ивице па на њега развијемо тесто тако да имамо и ивице са стране на тепсији приказано.
Дно теста намазати мармеладом, а јабуке исећи на кришке и ређати их у круг да се попуни дно. Посути мало шећером и пећи у загрејаној рерни на 200 степени Ц око 30-35 мин. да се јабуке лепо испеку. У шерпу истопити шећер ка се карамелизује па додати млеко да мало ври и истопи се пржен шећер. Врућ колач прелити карамел млеком. Оставити да упије и сладити се.