NIJE CIMET - Začin koji daje poseban ukusu KOLAČU, napravite najsočniju poslasticu po receptu iz bakine kuhinje!
07.03.2023.
08:24
Komentari (0)
Ukućani će se oduševiti!
Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma sočnu poslasticu.
Potrebno je:
Krvna SLIKA NIJE DOBRA ukoliko POKAZUJE ove VREDNOSTI: Savetnica za ishranu otkrila DOMAĆI ELIKSIR za poboljšanje parametara (RECEPT)![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/22/shutterstock_441264445.jpg?itok=HU-7Ox_R)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/06/22/shutterstock_441264445.jpg?itok=HU-7Ox_R)
Krvna SLIKA NIJE DOBRA ukoliko POKAZUJE ove VREDNOSTI: Savetnica za ishranu otkrila DOMAĆI ELIKSIR za poboljšanje parametara (RECEPT)
Bik NERVOZAN, Lavovi dobro razmislite pre nego što DONESETE ODLUKU - Horoskop za utorak je spreman![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/05/shutterstock_571830211.jpg?itok=6vPaxZBv)
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/02/05/shutterstock_571830211.jpg?itok=6vPaxZBv)
Bik NERVOZAN, Lavovi dobro razmislite pre nego što DONESETE ODLUKU - Horoskop za utorak je spreman
Za biskvit:
- 200 ml mleka
- 1 jaje
- 100 gr šećera
- 100 ml jogurta
- 200 gr brašna
- 50 ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
Fil:
- 50 gr šećera
- 2-3 jabuke
- 1 kockica maslaca
- 200 gr rogača mlevenog
Priprema:
Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko šećer po želji kockicu maslaca rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.
Za biskvit umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti. Podmazati pleh i posuti brašnom.
Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana sočna, vrhunskog ukusa.