НИЈЕ ЦИМЕТ - Зачин који даје посебан укусу КОЛАЧУ, направите најсочнију посластицу по рецепту из бакине кухиње!
07.03.2023.
08:24
Коментари (0)
Укућани ће се одушевити!
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за веома сочну посластицу.
Потребно је:
Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Саветница за исхрану открила ДОМАЋИ ЕЛИКСИР за побољшање параметара (РЕЦЕПТ)
Крвна СЛИКА НИЈЕ ДОБРА уколико ПОКАЗУЈЕ ове ВРЕДНОСТИ: Саветница за исхрану открила ДОМАЋИ ЕЛИКСИР за побољшање параметара (РЕЦЕПТ)
Бик НЕРВОЗАН, Лавови добро размислите пре него што ДОНЕСЕТЕ ОДЛУКУ - Хороскоп за уторак је спреман
Бик НЕРВОЗАН, Лавови добро размислите пре него што ДОНЕСЕТЕ ОДЛУКУ - Хороскоп за уторак је спреман
За бисквит:
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 100 гр шећера
- 100 мл јогурта
- 200 гр брашна
- 50 мл уља
- 1 прашак за пециво
- корица лимуна
Фил:
- 50 гр шећера
- 2-3 јабуке
- 1 коцкица маслаца
- 200 гр рогача млевеног
Припрема:
Прво правимо фил. У шерпу ставимо млеко шећер по жељи коцкицу маслаца рендане јабуке и мало их продинстати. Убацити рогач и прокувати још 2 минута и склонити са ватре.
За бисквит умутити јаје, додати сећер, млеко, јогурт, брашно и прашак за пециво, уље и све добро изједначити. Подмазати плех и посути брашном.
Сипати пола теста и запећи на 200 степени Ц 10-15 минута. Преко њега ставити фил од јабука и рогача па други део теста. Пећи још 30 минута. Сећи хладно. Јако је мекана сочна, врхунског укуса.