Kombinacija svinjske BUTKICE I jagnjetine - Jelo idealno za novogodišnju trpezu, ima mesa za svačiji ukus
Retko ko može ostati ravnodušan na ovaj specijalitet.
Spremamo večeru za doček Nove godine. Evo predloga koji će oduševiti sve goste. Reč je o jelu sremačka tava, koje predstavlja kombinaciju prasetine i jagnjetine.
Evo kako se priprema i koji su vam sastojci potrebni.
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog mesa od buta
- 1 kg jagnjetine
- 10 manjih glavica crnog luka
- 10 zelenih paprika
- 1 glavica belog luka
- kašičica belog bibera
- 2 kašičice mlevene začinske paprike
- 2 kašike svinjske masti
- So
Priprema:
Isecite meso na veće kocke, luk na rebarca i papriku na kolutove. Očistite glavicu belog luka i zgnječite svaki čen. Stavite meso i ostale sastojke u posudu, pa začinite biberom, solju i začinskom paprikom.
Dobro sve izmešajte, poklopite i ostavite da odstoji dva sata. Zagrejte mast ili je zamenite uljem ako želite. Vrelom mašću prelijte meso, pa šerpu stavite na tihu vatru i dinstajte meso oko sat vremena dok sasvim ne omekša. Povremeno polivajte bujonom.