Комбинација свињске БУТКИЦЕ И јагњетине - Јело идеално за новогодишњу трпезу, има меса за свачији укус
31.12.2024.
13:26
Коментари (0)
Ретко ко може остати равнодушан на овај специјалитет.
Спремамо вечеру за дочек Нове године. Ево предлога који ће одушевити све госте. Реч је о јелу сремачка тава, које представља комбинацију прасетине и јагњетине.
Ево како се припрема и који су вам састојци потребни.
Потребно је:
- 1 кг свињског меса од бута
- 1 кг јагњетине
- 10 мањих главица црног лука
- 10 зелених паприка
- 1 главица белог лука
- кашичица белог бибера
- 2 кашичице млевене зачинске паприке
- 2 кашике свињске масти
- Со
Припрема:
Исеците месо на веће коцке, лук на ребарца и паприку на колутове. Очистите главицу белог лука и згњечите сваки чен. Ставите месо и остале састојке у посуду, па зачините бибером, сољу и зачинском паприком.
Добро све измешајте, поклопите и оставите да одстоји два сата. Загрејте маст или је замените уљем ако желите. Врелом машћу прелијте месо, па шерпу ставите на тиху ватру и динстајте месо око сат времена док сасвим не омекша. Повремено поливајте бујоном.