Рецепт за савршене домаће КИФЛИЦЕ - Права празнична посластица, мирис и укус који ће вас одушевити
Арома од које ћете процветати!
Кифлице су увек нешто што нас подсећа на недељно поподне, а истовремено, сви их воле.
Управо зато тестирајте овај рецепт, који се разликује у односу на оне које сте имали прилике да пробате. Они који су их правили тврде да никада боље нису јели.
Састојци:
300 г брашна
1/2 кашичице соли
1 кашика шећера
1/2 кашичице сувог квасца
200 мл хладног млека
30 г путера
Додатно:
1 л воде
50 г прашка за пециво
Припрема:
У посуди помешајте просејано брашно, со, шећер и суви квасац. Добро промешајте, па додајте хладно млеко. Прво шпатулом сједините тесто, а онда месите рукама. Затим додајте путер собне темепратуре и добро умесите да се сви састојци лепо сједине. Ставите тесто у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите на топлом пола сата да надође. Поделите тесто на 4 дела, па обликујте лоптице. Од њих направите као глисту и исеците на још 5 делова. Опет обликујте лоптице. Покријте провидном фолијом и оставите још 5 минута.
Узмите једну лоптицу растањите је прстима, па ставите на средину кашику џема.Затим подигните крајеве ка средини и спојите. Ређајте на плех који сте премазали уљем. Покријте провидном фолијом и оставите још 20 минута да одстоје. У шерпу сипајте воду, па када прокључа додајте прашак за пециво.
Ставите кифлице у проврелу воду, па их оставите неких 40 секунди. Поређајте их на плех обложен пек папиром. Засеците кифлице на три места, па пеците у загрејаној рерни на 190°Ц око 25 минута.