Pojedi KAŠIČICU ovog ZAČINA svakog DANA, sprečava NADUTOST, pun je VITAMINA C i odličan za VARENJE!
Preporučuje se i majkama koje doje!
Komorač je mediteranska višegodišnja biljka iz porodice peršuna i vekovima je u upotrebi kako u kulinarskim đakonijama, tako i u medicinske svrhe. Raste divlje u oblasti Sredozemnog mora, ali se i komercijalno uzgaja.
Biljka se sastoji od lukovice, stabljika, listova, cvetova i semena i svi delovi su jestivi. Ona je jedna od četiri biljke koja daruje jestivu začinsku biljku i začinsko seme (ostale su korijander, mirođija i grčko seme). Seme komorača spada u grupu začina koji hlade. Ima slatkast, pomalo jedak ukus koji podseća na ukus semena anisa. Odličan je izvor vitamina C, dijetalnih vlakana, kalcijuma, magnezijuma i gvožđa.
Komorač vam može pomoći ako imate problema sa varenjem, nadimanjem i grčevima u stomaku koje zaustavlja. Zbog ovih svojstava, napitak od komorača je veoma efikasan u navedenim situacijama.
UMOTAJ NOGE U FOLIJU: Ono što će se DESITI za SAT VREMENA iznenadiće i tvog doktora!
PROVERITE! Samo ako imate ovaj BROJ u datumu rođenja, SUĐENO vam je da BUDETE zajedno SREĆNI, u suprotnom NE IDE!
Prema ajurvedskom receptu, posle jela konzumirajte jednu kašičicu pečenog semena komorača. Za probleme sa bešikom, savetuje se čaj sa semenom korijandera, a dobar je i kao smirujući tonik za nerve.
Možete ga koristiti i kao toplu oblogu kod bolne ušne duplje ili u slučaju jačih stomačnih bolova. Posle porođaja se preporučuje porodiljama jer čaj od komorača podstiče laktaciju. Trudnicama se ne preporučuje.
"TOLIKO JE LEP DA BOLI!" Ovo je muškarac ZBOG KOGA je jedna od najlepših žena OSTAVILA muža i 3 DECE!
Seme komorača je nezaobilazan sastojak u kineskoj mešavini 5 zacina, nekim indijskim mešavinama i naširoko se koristi u kuhinjama Bliskog istoka i Mediterana. U indijskim i pakistanskim restoranima se tradicionalno služi na kraju jela, ne samo zarad boljeg varenja, nego i kao osveživač daha.
Ova mešavina daje specifičan pečat kineskoj kuhinji i jedna je od njenih glavnih i unikatnih odlika. Recepti za mešavinu pet začina razlikuju se samo po količini sastojaka.
U zavisnosti od toga koji sastojak prevagne nad ostalima u količini, dobija se ukus ove mešavine. Naučite kako da je sami spremite i začinite svoja jela kao profesionalni kineski kuvari.
Sastojci:
- 2 zvezdasta anisa
- 1 šipka cimeta
- 2 kašičice semena komorača
- 7 karanfilića
- 1 kašičica sečuanskog bibera ili đumbira
Priprema: Sameljite sve sastojke. Izmešajte ih ravnomerno u jednoj posudi i prespite u posudu koja može hermetički da se zatvori.