Поједи КАШИЧИЦУ овог ЗАЧИНА сваког ДАНА, спречава НАДУТОСТ, пун је ВИТАМИНА Ц и одличан за ВАРЕЊЕ!
Препоручује се и мајкама које доје!
Коморач је медитеранска вишегодишња биљка из породице першуна и вековима је у употреби како у кулинарским ђаконијама, тако и у медицинске сврхе. Расте дивље у области Средоземног мора, али се и комерцијално узгаја.
Биљка се састоји од луковице, стабљика, листова, цветова и семена и сви делови су јестиви. Она је једна од четири биљке која дарује јестиву зачинску биљку и зачинско семе (остале су коријандер, мирођија и грчко семе). Семе коморача спада у групу зачина који хладе. Има слаткаст, помало једак укус који подсећа на укус семена аниса. Одличан је извор витамина Ц, дијеталних влакана, калцијума, магнезијума и гвожђа.
Коморач вам може помоћи ако имате проблема са варењем, надимањем и грчевима у стомаку које зауставља. Због ових својстава, напитак од коморача је веома ефикасан у наведеним ситуацијама.
УМОТАЈ НОГЕ У ФОЛИЈУ: Оно што ће се ДЕСИТИ за САТ ВРЕМЕНА изненадиће и твог доктора!
ПРОВЕРИТЕ! Само ако имате овај БРОЈ у датуму рођења, СУЂЕНО вам је да БУДЕТЕ заједно СРЕЋНИ, у супротном НЕ ИДЕ!
Према ајурведском рецепту, после јела конзумирајте једну кашичицу печеног семена коморача. За проблеме са бешиком, саветује се чај са семеном коријандера, а добар је и као смирујући тоник за нерве.
Можете га користити и као топлу облогу код болне ушне дупље или у случају јачих стомачних болова. После порођаја се препоручује породиљама јер чај од коморача подстиче лактацију. Трудницама се не препоручује.
"ТОЛИКО ЈЕ ЛЕП ДА БОЛИ!" Ово је мушкарац ЗБОГ КОГА је једна од најлепших жена ОСТАВИЛА мужа и 3 ДЕЦЕ!
Семе коморача је незаобилазан састојак у кинеској мешавини 5 зацина, неким индијским мешавинама и нашироко се користи у кухињама Блиског истока и Медитерана. У индијским и пакистанским ресторанима се традиционално служи на крају јела, не само зарад бољег варења, него и као освеживач даха.
Ова мешавина даје специфичан печат кинеској кухињи и једна је од њених главних и уникатних одлика. Рецепти за мешавину пет зачина разликују се само по количини састојака.
У зависности од тога који састојак превагне над осталима у количини, добија се укус ове мешавине. Научите како да је сами спремите и зачините своја јела као професионални кинески кувари.
Састојци:
- 2 звездаста аниса
- 1 шипка цимета
- 2 кашичице семена коморача
- 7 каранфилића
- 1 кашичица сечуанског бибера или ђумбира
Припрема: Самељите све састојке. Измешајте их равномерно у једној посуди и преспите у посуду која може херметички да се затвори.