KRALJICA JESENI! Živa, dinstana ili pečena - JAČA IMUNITET: Iskoristite blagodeti ovog ukusnog povrća!
Sadrži mnogo minerala.
Bundeva se koristi za pripremu brojnih slatkih, ali i slanih jela, može se jesti sveža, kuvana, pečena ili pržena. Sok od bundeve, u kombinaciji sa nekim prirodno ceđenim sokovima od jabuke, cvekle ili šargarepe, blagotvorno dleuje na imunitet, a naročite pomaže u oslobađanju od toksina i regulaciji telesne mase.
Plod bundeve u narodnoj medicini preporučuje se kao diuretik za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega i bešike. Ono što je veoma važno je da bundevu mogu slobodno da konzumiraju dijabetičari, kao i osobe sa oboljenjima želudca i creva, čija ishran je inače ograničena.
RESETUJTE VAŠ UNUTRAŠNJI SAT! Evo kako da promenite LOŠE NAVIKE... Zaljubite se u RANO BUĐENJE!
Namirnice za koje ste mislili da GOJE! Možete ih jesti do SITOSTI, ali postoji jedna CAKA!
Bundeva sadrži čak 90 odsto vode, ali mnogo minerela i vitamina, pa je idelna namirnica za sve koji žele da smršaju. Masnoća gotoov da nema, jer se u 100 grama bundeve sadrži karoten ili provitamin A, vitamine C i B grupe - B1, B2, B3, B6, ali i niacin, folnu kiselinu, kao i brojne minerale i gvožđe. Plod bundeve ima više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina, pektine, celulozu i druga biljna vlakna, što je čini lako varljivom.
Ruski lekari i travari najviše ističu lekovitost bundeve u slučaju kožnih oboljenja, poput ekcema i psorijaze. Ruski dermatolozi propagiraju domaće obloge i kupke na bazi bundeve, dok mnogi drugi travari preporučuju nekoliko terapija za bolesti metaboličkog i kradiovaskularnog sistema, a tvrdi da bundeva pomaže čak i u lečenju nekih oblika tumora.
Obloga od bundeve
Bundevu srednje veličine isecite na krupne komade, skuvajte u punomasnom mleku, a zatim ispasirajte. Tako pripremljen pire treba staviti na gazu i previti na mesta zahvaćena ekcemom. Držite oblogu 10 do 15 minuta a zatim napravite novu. Cela procedura treba da traje oko pola sata.
MUČI VAS GRLO! Ovo su tri NAJBOLJE namirnice, uz koje ćete REŠITI problem!
UZALUD STE TROŠILI NOVAC NA PREPARATE! Nećete verovati ko je vaš SAVEZNIK u borbi protiv PREHLADE!
Kupka od bundeve
Svežu bundevu izrendajte u blenderu. Ovu kašu iscedite, pa dobijeni sok pomešajte sa sveže pripremljenim čajem od kamilice. Smesu sipajte u kadu sa toplom vodu i kupajte se od 10 do 15 minuta jednom dnevno. Doktori tvrde da se posle svega pet kupki ekcem sigurno smanjuje, a koža počinje da se regeneriše.
Napitak za jačanje imuniteta
SMRŠAĆETE POMOĆU OVIH GRICKALICA! Ukusne, hrskave, a prave se ZA ČAS! Idealna zamena za HLEB I ČIPS
Moćni napitak od bundeve se pravi od četiri čaše prirodnog kefira i 150 grama kuvane ispasirane bundeve, u sve to se dodaje jedna kašika meda.