Potpuno OPORAVLJA ORGANIZAM - Ovo POVRĆE jedite što više u toku ZIME, ne sadrži gluten, puno je vitamina
I što je takođe bitno veoma je ukusno!
Nedavna istraživanja su pokazala da kukuruz pomaže u razvoju dobrih bakterija u debelom crevu i da pomaže kod stomačnih tegoba.
Kada biramo hranu bogatu antioksidansima, za koje se veruje da štiti organizam, obično pomislimo na egzotično voće i povrće. No, dokazano je da su žitarice, posebno kukuruz, takođe bogate antioksidansima.
Ne sadrži gluten, što ga čini dobrom alternativom pšenici za one koji je moraju izbegavati. Evo još nekoliko razloga zašto biste ga trebali uključiti u svoju ishranu.
TRAGEDIJA, PREMINUO JE PRERANO - Naša GLUMICA SLOMLJENA od bola nakon njegove SMRTI: "Vrati se, ovoga puta je previše!"
JARAC - GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023. GODINU - Pogledajte šta vam predviđa horoskop za narednu godinu
Bogat vlaknima
Sastojci sa kuvanim ili pečenim kukuruzom prvi su znak jeseni. S obzirom na njegov blag, slatkast ukus, nije ni čudo što je omiljena hrana mnogima, ali i zbog svoje nutritivne vrednosti.
Naime, kukuruz je još jedna namirnica bogata vlaknima koja snižava povišene nivoe holesterola i reguliše probavu, a sadrži i visok deo folne kiseline, vitamina B1 koji je važan za pravilno funkcionisanje mozga i ugljikohidrata koji nas opskrbljuju potrebnim energije.
Malo kalorija
Kukuruz nema puno kalorija, jedan klip ima oko 100, pa ga mogu konzumirati mirne duše i oni koji paze na ishranu. Brojna istraživanja su pokazala da je kukuruz važan zaštitnik srca zbog obilja vitamina B5, folne kiseline, beta karotena, vitamina C, fosfora, kalijuma i magnezijuma, kao i antioksidansa luteina i zeakantina.
Treba napomenuti i da su nedavna istraživanja pokazala da kukuruz pomaže u razvoju dobrih bakterija u debelom crevu i da pomaže kod želučanih tegoba jer ublažava simptome gastritisa i čira na želucu.