DELICIJA
KUPUSNJAK SA MLADIM LUKOM: Posno jelo iz bakine kuhinje osvaja pri prvom zalogaju - Miris vraća u detinjstvo
26.03.2024.
11:57
Komentari (0)
Vreme je da ovaj specijalitet krasi vašu trpezu i to već danas.
Specijalitet posnog jela, kupusnjak sa mladim lukom.
Danas je to na meniju, a verujte na reč, vrlo lako se priprema.
Evo šta vam je potrebno:
- 500 gr tankih kora;
- 1 manja glavica kiselog kupusa;
- 1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk;
- 3 čena belog luka;
- Ljuta tucana paprika;
- Malo biber;
- Ulje;
Za preliv vam je potrebno 150 ml kisele vode i 1/2 praška za pecivo.
Priprema:
Kupus sitno iseckati i oprati dobro ako je više kiseo. Na ulju propržiti seckan mladi luk pa dodati sečen kiseli kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta.
Dodati papriku, malo bibera, beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i malo ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem pa obložiti jednom korom i poprskati vodom.
Dodati drugu i nju poprskati, a potom pobacati kupus i tako sve do kraja. Na kraju "ušuškati" sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove. Prijatno!