ДЕЛИЦИЈА
КУПУСЊАК СА МЛАДИМ ЛУКОМ: Посно јело из бакине кухиње осваја при првом залогају - Мирис враћа у детињство
26.03.2024.
11:57
Коментари (0)
Време је да овај специјалитет краси вашу трпезу и то већ данас.
Специјалитет посног јела, купусњак са младим луком.
Данас је то на менију, а верујте на реч, врло лако се припрема.
Ево шта вам је потребно:
- 500 гр танких кора;
- 1 мања главица киселог купуса;
- 1 већа веза младог лука или 1 празилук;
- 3 чена белог лука;
- Љута туцана паприка;
- Мало бибер;
- Уље;
За прелив вам је потребно 150 мл киселе воде и 1/2 прашка за пециво.
Припрема:
Купус ситно исецкати и опрати добро ако је више кисео. На уљу пропржити сецкан млади лук па додати сечен кисели купус и пржити на тихој ватри без додавања воде око 30 минута.
Додати паприку, мало бибера, бели лук и све изједначити. У чинију сипати киселу воду и мало уља као и прашак за пециво. Тепсију премазати уљем па обложити једном кором и попрскати водом.
Додати другу и њу попрскати, а потом побацати купус и тако све до краја. На крају "ушушкати" са две коре које попрскате и премажете уљем. Исећи на коцке или троуглове. Пријатно!