Спремите ПОСНУ ГИБАНИЦУ - Један састојак чини укус незаборавним, увек ћете правити на овај начин
13.12.2024.
20:24
Коментари (0)
Идеја за доручак или вечеру у току поста, брзо, лако и једноставно.
Пост је у току, али то не значи да морате да се одричете омиљене хране. Ако волите гибаницу, ево како да направите посну варијанту.
У наставку су састојци и поступак припреме.
Састојци:
- 500 г готових кора
- 500 г посног фета сира
- 2 посне киселе павлаке (мале)
- 1 шоља киселе воде
- 3 кашике млевеног лана
- 7,5 чаша воде
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 шоље уља
- 1 кашичица соли
Припрема:
У посуди помешајте киселу павлаку, киселу воду, прашак за пециво, со и измрвљени фета сир. У другој посуди помешајте млевени лан и воду (то је замена за јаја) и добро сједините, па додајте у смесу и све добро промешајте. Тепсију науљите, па сваку кору умочите у смесу и згжвајте, па ређајте у тепсију. Преостали фил сипајте преко. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 40 минута.
У прилогу је и рецепт за посну питу са купусом.