Spremite POSNU GIBANICU - Jedan sastojak čini ukus nezaboravnim, uvek ćete praviti na ovaj način
13.12.2024.
20:24
Komentari (0)
Ideja za doručak ili večeru u toku posta, brzo, lako i jednostavno.
Post je u toku, ali to ne znači da morate da se odričete omiljene hrane. Ako volite gibanicu, evo kako da napravite posnu varijantu.
U nastavku su sastojci i postupak pripreme.
Sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g posnog feta sira
- 2 posne kisele pavlake (male)
- 1 šolja kisele vode
- 3 kašike mlevenog lana
- 7,5 čaša vode
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi pomešajte kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir. U drugoj posudi pomešajte mleveni lan i vodu (to je zamena za jaja) i dobro sjedinite, pa dodajte u smesu i sve dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa svaku koru umočite u smesu i zgžvajte, pa ređajte u tepsiju. Preostali fil sipajte preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
U prilogu je i recept za posnu pitu sa kupusom.