Recept za posne KIFLICE "AJVARUŠE" - Testo mekano kao duša, a sprema se lako i brzo, bez muke, a ukus će vas oduševiti
U testo se dodaje ajvar koji mu daje posebnu aromu i boju nakon pečenja.
Preporučujemo vam recept za kiflice "ajvaruše", koje su posne i veoma lake za pripremu.
Evo šta vam je potrebno i kako da ih napravite.
Sastojci za pripremu:
- 200 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 30 g kvasca
- 100 g brašna
Ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
Zatim dodajte:
- 3 kašike posnog majoneza
- 4 kašike ajvara
- 200 ml vode
- 1,5 kašičicu soli
Zatim dodajte postepeno brašno i zamesite testo srednje čvrstine glatko. Biće vam potrebno ukupno oko 1 kg brašna T- 400 glatko.
Testo podelite na 10 do 12 delova, oblikujte i ostavite da odstoji 20 minuta.
Zatim istanjite i premazujte posnim margarinom, spajajući po 5 ili 6 jufki.
Razvucite koru oklagijom, posipajte susamom ili lanom pa izrežite na trouglove. Zatim uvijte trouglove u kiflu. Premažite posnim majonezom i ostavite da nadođu. Nadošle kifle pečite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5 minuta i na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.