Posne BOBOVE PIHTIJE su idealno predjelo za SLAVSKU trpezu - Potrebna su vam samo 4 sastojka, a dobijate ukusno i dekorativno jelo
Pihtije od boba, poznatije kao bobove pihtije, jelo je slično tradicionalnim pihtijama samo bez mesa. Jednostavno se prave, a ukus će oduševiti i one koji vole meso baš kao što jesu i ljudi koji su ga se odrekli u svakodnevnoj ishrani.
Ako tražite jednostavno, a ukusno predjelo za slavsku trpezu, posne bobove pihtije su pravi izbor! Sa samo četiri sastojka, dobićete jelo koje je ne samo ukusno, već i dekorativno, savršeno za svečane prilike.
Bob je bogat vlaknima, proteinima i vitaminima, što čini ove pihtije zdravim i hranljivim, a istovremeno veoma ukusnim. Ovaj recept je sjajan način da obogatite vašu slavsku ponudu sa nečim tradicionalnim, ali ujedno i osvežavajućim. Brzo se priprema, a efekat na stolu je očigledan – oduševiće i vaše goste!
Potrebno je:
- 300g boba
- glavica crnog luka
- 5 čenova belog luka
- kašika želatina
- so, biber, peršun
Priprema:
Bob dobro očistite i operite, pa ga kuvajte dva sata na tihoj vatri zajedno sa seckanim crnim lukom. Kad se skuva i postane kašast, ocedite ga od viška vode, pa umešajte kašiku želatina, so i biber po ukusu. Na kraju sve umutite mikserom, razlijte u modle i hladite dva sata.